Blog

Dobrodošli u WordPress 4.1

Najnovija 4.1 verzija WordPressa je dostupna i nosi ime “Dinah”, po američkoj pevačici džez i bluz muzike.

4.1 vam pomaže da se usredsredite na svoje pisanje i nova podrazumevana tema Twenty Fifteen vam omogućava da ga pokažete sa stilom.

Twenty Fifteen

Najnovija podrazumevana tema, Twenty Fifteen, je tema usredsređena na blog.

Twenty Fifteen ima besprekornu jezičku podršku, uz pomoć Guglove Noto familije.

Tipografija je čitljiva na svakoj veličini ekrana.

Vaš sadržaj uvek zauzima središnje mesto, i izgleda jako lepo na svim veličinama ekrana. Takođe nam dolazi u paketu sa 5 predefinisanih dezena.

 

Distraction-free writing

dfw-screen-1024x614

Samo pišite.

Nekada samo želite da stavite svoje misli u reči. Pokušajte uključivanje režima pisanja bez ometanja. Kada počnete sa kucanjem, svo ometanje će se ukloniti, dozvoljavajući vam da se usredsredite samo na svoje pisanje. Sve vaše alatke za uređivanje će se odmah vratiti kada vam zatrebaju.

 

Detalji, detalji, detalji

Odaberite jezik

Trenutno je WordPress 4.1 već preveden na 44 jezika. Možete promeniti na bilo koji prevod na ekranu Opšta podešavanja (Settings->General).

Odjavite se svuda, jednim klikom

Ukoliko ste bilo kada bili zabrinuti da ste zaboravili da se odjavite sa nekog od  računara, sada možete ići na svoj profil i odjavite se svuda.

Preporuke dodataka

Plugin installer predlaže dodatke za vas kako biste predlaže dodatke za vas kako biste ih isprobali. Preporuke su zasnovane na dodacima koje ste vi i drugi korisnici postavili.

 

Na verziji 4.1 radilo je ukupno 283 developera, koliko sam ja uspeo da vidim od naših tu su standardni Marko Heijnen i Slobodan Manić, ako sam nekoga propustio, slobodno napišite dole u komentaru, pa da ispravimo i tu nepravdu.

Ne zaboravite, za download srpske verzije posetite:
http://sr.wordpress.org/releases/#latest

About the author

Milan Ivanovic

Frontend developer with extensive web development and web design experience. Creating high-end, responsive websites using WordPress. One of the founders @WPSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: