Blog

Eloquent Editor WordPress Plugin

Posle duže pauze u pisanju članaka na našem vebsajtu, danas sam odlučio da napišem recenziju plugina koji je kreirao Nemanja Avramović, jedan od viđenijih ljudi u WordPress zajednici Srbije. Iza Nemanje stoji nekoliko pluginova za WordPress koje je napisao u prethodnih nekoliko godina a takođe dosta je aktivan na forumu wordpress.org kao i na facebook grupama naše zajednice.

Eloquent Editor WordPress plugin

Eloquent editor predstavlja jako praktičan plugin čija je osnovna funkcija editovanje strana i postova (pages and posts) u samom frontendu WordPress sajta. Prilično intuitivno rešenje koje možete ponuditi klijentima koji neće i ne žele da svoj sadržaj edituju u administratorskoj sekciji sajta.

Instalacija i aktivacija

Instalacija plugina se vrši klasičnim putem kroz administrativni deo WordPress sajta ili direktnim uploadom na server. Nakon toga je dovoljno da aktivirate plugin i da odete ulogovani na frontend stranu svog sajta. Kada kliknete na naslov određenog posta ili strane možete automatski menjati sadržaj kroz alertbox koji  će vam iskočiti i omogućiti da izmenite naslov svog sajta. Osim toga klikom na neki od paragrafa vašeg sajta možete bukvalno menjati sadržaj kao da se radi na primer o nekom tekstualnom procesoru (MS Word).

Ukoliko postoji problem prilikom aktiviranja autodetect opcije, autor navodi da morate pronaći css selektor putem inspect elementa u vašem browseru i iskoristiti unikatan naziv selektora elementa koji želite da promenite.

Nemanja je ideju za ovaj plugin dobio dok je radio na jednom custom kreiranom CMS-u koji se koristio za jednu mikro nišu pa je rešio da ovu ideju pretoči u WordPress plugin i podeli ga sa zajednicom besplatno. Ovo je prilično praktično rešenje za ediotvanje web strana i iskren da budem ja nisam ranije video slično rešenje. Frontend plugina je veoma prijatan za oko i prilično efektan prilikom završetka akcije koju preduzimate.

Planovi

Autor je na strani plugina ostavio poruku da će se pozabaviti širenjem funkcionalnosti plugina a trenutno u fazi implementiranja opcije za ubacivanje fotografija na web stranu i njihovim “on the fly” editovanjem.

Strana na kojoj možete preuzeti plugin

Web strana autora plugina

About the author

dezareo

Piše o WordPress-u. Podstiče na akciju, deli ideje i motiviše ljude. U slobodno vreme trči, vozi bicikl, skija. Netaletnovan ali tvrdoglav gitarista.

1 Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: