Blog

ManageWP – kratko predstavljanje

ManageWP je alat koji omogućava korisniku da lako upravlja sa više WP naloga iz jednog dashboarda. Na ovaj način dolazi do značajne uštede vremena. Profesionalci koji poseduju veliki broj instalacija WordPress sajtova, a kojima moraju upravljati svakoga dana, uz pomoć ovog dodatka mogu sa jednog mesta lako upravljati tim sajtovima, odnosno mogu vršiti mnogo različitih operacija u vezi administriranja a može se raditi o desetinama ili čak stotinama WP sajtova.

Zašto bih koristio ManageWP?

Odgovor je jednostavan, zbog uštete vremena! Vreme je jako dragocena kategorija u digitalnom dobu razmene informacija, kada se bukvalno na klik dolazi do iste. Alati koji dolaze u ManageWP će vam omogućiti da, na primer, odradite automatski backup svog sajta na Dropbox ili da klonirate svoju instalaciju i hostujete je na novi server. Ovo su samo neki primeri šta ManageWP poseduje od svojih mogućnosti.

Šta još nudi ManageWP?

Uz pomoć ManageWP možete upravljati mnogim opcijama na svom WP sajtu.

Korisnici i komentari | Pristup i upravljanje Korisnicima (Users) na svakoj WP instalaciji ponaosob sada je omogućeno na veoma praktičan način. Ovo se ne odnosi samo na brisanje korisnika, već i na menjanje njihovih uloga (administratori, editori itd.), zatim njihove lozinke, informacije o korisniku. Ovo može uštedeti puno vremena ako npr. imate situaciju da želite da obrišete mnogo korisnika koji su se registrovali bez vašeg pristanka (ova opcija nije dostupna u free verziji dodatka).

Upravljanje komentarima takođe može doneti jako mnogo glavobolje. U pomoć ManageWP-a lako možete pristupiti svima komentarima, na svim instalacijama WP-a koje posedujete i na lak i brz način izvršite moderaciju istih. Imate finu opciju za brisanje svih spam komentara na svim sajtovima kojima upravljate.

Plaginovi i Teme | Svaka nova instalacija WordPress nosi sa sobom, kao deo uobičajenog posla, instalaciju pluginova i tema kojima ćete uobličiti jedan sajt. Uz pomoć ManageWP-a ovaj posao može postati za upola vremena kraći. Pre svega vam je omogućeno da sa svog računara instalirate sve plaginove koji su spremni za tu svrhu, sa Dropbox-a ili čak iz odeljka sa plaginovima matičnog sajta wordpress.org. To ćete uraditi tako što ćete napraviti favorit listu kojoj možete na brz način pristupiti i instalirati plaginove koje želite. Tako ćete uštedeti vreme i biti pošteđeni instalacije “ajmo jedno po jedno”.

Cela ova priča pije vodu i za WP Teme, koje takođe možete sačuvati u favorit listu i instalirati ih po potrebi.

Postovi i Strane | Kreiranje i brisanje, pisanje i objavljivanje postova i strana u WP-u, u situaciji kada to morate odraditi na više instalacija sada se prilično brzo može odraditi bez potreba da se izlogujete i ulogujete. Sada to bukvalno radite klikom na željenu instalaciju unutar dashboarda i tako pristupate svom sadržaju.

Monitoring WordPress sajta

Uptime monitoring | Pao vam je sajt!!! Bilo bi dobro ovo saznati na vreme, sada je to omogućeno ovom opcijom u ManageWP-u. Uz pomoć ovog dodatka dobićete obaveštenje na svoju mejl adresu da su stvari krenule po zlu i da je potrebno hitno reagovati.

Email Notifications | Redovan update pluginova i same WP instalacije predstavlja jedan od preduslova normalnog funkcionisanja WP sajta. Uz pomoć ovog dodatka možete podesiti da dnevno ili nedeljno dobijate email notifikacije koje će vas upozoravati da je update dostupan. Kada dobijete obaveštenje o dostupnim update-ima dovoljno je da se ulogujete na ManageWP dashboard i da uz par klikova izvršite update.

Track Action History | Mali dodatak ali svakako koristan kada želite da proverite kada ste bili ulogovani ili izlogovani, odnosno kada ste uradili update teme ili plagina.

Optimizacija

SEO analiza and Search Engine Ranking Tracker  | SEO optimizacija je važna stavka vezana za vaš sajt. Sa ovim dodatkom na pregledan način možete pogledati na svakoj zasebnoj WP instalaciji saobraćaj koji ostvarujete, procenat posetilaca sajta, procenat pregleda po stranama i još mnogo toga.

Website Performance Checker | Upotrebom ovog dodatka možete proveriti brzinu i zaključiti šta je to što uzrokuje usporavanje sajta i preduzeti korake da se vaš sajt brže učitava.

Clone i Deploy

Ovaj alat klonira odn. pravi repliku teme, plagina ili promene u CSS kodu i vrši deploy na drugu URL adresu. Na ovaj način ćete moći da kreirate više sajtova sa istim promenama među svojim WP instalacijama.

Zaključak

Iz svega napred navedenog se može zaključiti da ManageWP nije samo jednostavan dashboard menadžer. Svi korisnici WordPress-a sa višestrukim instalacijama su svakako na dobitku, štedeći vreme na svoje svakodnevne akcije koje moraju obaviti koristeći WP.

Čak i ako ste korisnik jedne WP instalacije, sa svim dodacima koji idu uz ManageWP, vi ćete povećati svoju efikasnost i produktivnost korišćenja WP sajta.

izvor: www.elegantthemes.com/blog/

About the author

dezareo

Piše o WordPress-u. Podstiče na akciju, deli ideje i motiviše ljude. U slobodno vreme trči, vozi bicikl, skija. Netaletnovan ali tvrdoglav gitarista.

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: