Blog

Novine vezane za opcije updatea i instalacije plugina u WordPress-u 4.2

WordPress ne prestaje da se razvija. Najpopularniji CMS na svetu unosi pobošljanja koja odnose na UX updatea i instalaciju samih pluginova u najnovijoj verziji 4.2.

Rutina instalacije plugina u verziji 4.1 i 4.2 se drastično razlikuje. Verzija 4.1 prilikom update koristi stari prikaz update koji se dugo vremena nije menjao a odnosi sa na izlistavanje informacija o otpakivanju update, informaciji o instaliraju i prikazivanju poruke da je sve instalirano kako treba. Plastičniji prikaz možete pogledati na slici ispod.

ux_update_plugin_1

U verziji 4.2 dobijamo jedno elegantno rešenje u vidu prikaza na istoj strani gde se nalazi listing pluginova koje smo izabrali za našu WP instalaciju. Prilikom pritiska na opciju update now prikaz da je plugin updatovan će se prikazati ispod naziva samog plugina.

ux_update_plugin_3

Još jedna novina se odnosi na instalaciju pluginova u verziji 4.2 što takođe možete videti u slici ispod. Važno je napomenuti da se prilikom završetka instalacije željenog plugina on automatski aktivira.

NewPluginInstallRoutine

izvor: wptavern.com

About the author

dezareo

Piše o WordPress-u. Podstiče na akciju, deli ideje i motiviše ljude. U slobodno vreme trči, vozi bicikl, skija. Netaletnovan ali tvrdoglav gitarista.

1 Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: