Blog

WP 4.3 “Billie”

WordPress nastavlja sa razvojem, došli smo do verzije 4.3 popularnog nam WordPress-a. Kao počast legendarnoj jazz pevačici Billie Holiday, nova verzija WP-a dobila je naziv “Billie”. Šta nam to novo donosi zadnja verzija WP-a?

Meni u Customizer-u

menu-customizer

Kreirajte novi meni, apdejtujte ga i to sve sa live prikazom u customizer-u. Ovaj način rada je mobile-friendly i omogućava lakši i brži način da kreirate meni na svom sajtu.

Prečice za formatiranje teksta

Jedna od novina u novoj verziji WP-a su prečice za formatiranje teksta. Sada možete uz pomoć prečica lako i brzo formatirati tekst. Pogledajte video koji će vam najbolje predstaviti način na koji to možete učiniti.

Jednostavan način za postavljanje favicon-a na sajt

site-icon-customizer

U Customizer-u i odeljku Site identity sada postoji sekcija Site Icon gde možete na lak način ubaciti favicon na vaš sajt. Takođe biće izgenerisana i app icon koja će biti prilagođena verziji sajta za mobilne telefone.

Još neke od novina se tiču jednostavnijeg i finijeg korisničkog iskustva kada radite u samom dashboaru koje je prilagođeno svim vrstama uređaja. Komentari na stranama (pages) su po defaultu isključeni. Akcenat je u ovoj verziji očigledno bačen na samu sekciju Customizer-a gde se izgleda insistiralo da krajni korisnik može na brz i jednostavan način podešava svoj sajt.

Sve u svemu, nova verzija WordPress-a donosi nekoliko korisnih dodataka koji su okrenuti običnim korisnicima sajta i svakako im omogućava lakši i efikasniji rad. Na ovaj način WP šalje poruku ljudima da je jednostavan za korišćenje i da ide u smeru da omogući što jednostavniji rad krajnjim korisnicima.

About the author

dezareo

Piše o WordPress-u. Podstiče na akciju, deli ideje i motiviše ljude. U slobodno vreme trči, vozi bicikl, skija. Netaletnovan ali tvrdoglav gitarista.

2 Comments

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: