Blog

WP Safe Mode

Uvek je zadovoljstvo predstaviti domaći softverski proizvod. U ovom slučaju radi se o toolkitu, koji je besplatan i koji je lansiran pre nekoliko dana. Predstavljamo vam WP Safe Mode koji je izradio beogradski Cloud Industry LLC.

wpsafemode-mac-book1

Kako je nastao WP Safe Mode?

Pre svega radi se o skupu alata (toolkit-u) koji olakšava backup i restore podataka WordPress instalacije. Kako navodi Marko Tiosavljević, jedan od osnivača Cloud Industry LLC-a, u prethodnom periodu njegov tim je izradio mnogo WordPress sajtova. Glavni problemi koji su se javljali bili su u operacijama restore i backupa tih sajtova. 70% tih problema su bili prouzrokovani nekompatibilnošću i lošim kodiranjem.

Ovakav sled stvari je pokrenuo Cloud Industry LLC da projektuje i stvori WP Safe Mode, pre svega originalnim out-of-box rešenjem a u isto vreme i jednostavnošću koja ga odlikuje i čini da “u par klikova” obavite backup i restore svoje WP instalacije.

Šta je zapravo WP Safe Mode?

Odlikuje ga out-of-box rešenje. Instalacija toolkita se odvija tako što ćete ga smestiti u root folderu svog WordPress sajta. Ovde se instalacija ne odvija kao kod klasičnog plugina, odn. kroz dashboard vašeg WordPress sajta.

Kako bi zavredeo naziv toolkit-a, WP Safe Mode nosi mnogo, zaista mnogo opcija koje će vam pružiti mnogo mogućnosti u radu sa vašom WordPress instalacijom. Navodimo neke od njih:

  • lako podešavanje wp-config.php fajla sa preko 40 opcija
  • .htaccess konfigurisanje sa preko 30 hakova i sigurnosnih update-a (u najavi)
  • Kompletan bekap wp-content foldera
  • Bekap baze podataka
  • Bekap pluginova, opciono upravljanje njima i vraćanje stanja kakvo je bilo pre bekapa
  • Upravljanje temama na sajtu, njihov bekap i vraćanje u pređašnje stanje

WP Safe Mode je plugin koji je lansiran pre nekoliko dana pa je ovo razlog više za njegovo predstavljanje. On se trenutno nalazi u ranoj beta verziji (tim nastavlja sa razvojem alata). Toolkit je “mobile friendly” tako da ovaj alat možete da ponesete sa sobom u svom džepu i da napred navedene radnje obavljate na bilo kom mestu. U najavi je i aplikacija za mobilne telefone koja će pokriti i ovaj bitan segment tržišta.

Zvanična web prezentacija se nalazi na adresi http://wpsafemode.com/ Na istoj web stranici se nalazi odličan demo aplikacije tako da možete videti funkcionalnosti koje nudi. Marko otvoreno poziva sve koji su zainteresovani da to mogu da urade uključivanjem i angažovanjem oko projekta.

About the author

dezareo

Piše o WordPress-u. Podstiče na akciju, deli ideje i motiviše ljude. U slobodno vreme trči, vozi bicikl, skija. Netaletnovan ali tvrdoglav gitarista.

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: