Emanuel Blagonic WCBGD 2016
Emanuel Blagonic WCBGD 2016
WCBGD 2016 Predavači

Emanuel Blagonić, predavač na #WCBGD 2016

Ko je Emanuel Blagonić, predavač na ovogodišnjem WCBGD i šta možemo očekivati od njegovog izlaganja?

 

Otkud ja u WordPressu?

Za WordPress sam se zainteresirao prije nekih 10-11 godina. Ja sam dizajner, a ne developer, pa sam tražio kvalitetan CMS u kojem ću sam moći napraviti neke stvari, koji je dobro dokumentiram – i tako sam došao do WordPressa. Bilo je to vrijeme kada je većina firmi imala svoja CMS rješenja (pa tako i moja tadašnja firma) ali sam se jaa orijentirao na WordPress. Neko vrijeme sam radio sam, a onda smo moj brat Lucijan i ja pokrenuli agenciju i počeli graditi tim koji će raditi s nama. Kao dizajner zapravo puno više radim na dizajnu samih stranica ili korisničkih sučelja za touch-screen aplikacije što mi je specijalnost. No ta ljubav prema WordPressu je nešto što traje svih ovih godina.

Emanuel Blagonic WordCamp
Emanuel Blagonic WordCamp

 

Kako od njega zarađuješ?

To što ne živim od WordPressa znači da se njemu ali i zajednici mogu posvetiti iz nekog višeg interesa. Interes u promoviranju WordPressa nemam, osim zato što vjerujem u samu srž i misiju WordPressa – učiniti web boljim mjestom tako da svakome omogućimo da objavljuje svoje web stranice. Neki od mojih najvažnijih projekata su rađeni u WordPressu, pa tako i trenutni projekt kojeg radimo za grad Rijeku. Radimo na novom gradskom portalu koji će biti javno dostupan pod GPL licencom svim ostalim gradovima u Hrvatskoj i regiji, stvarajući tako svojevrsni presedan u javnom prostoru. Javno dostupna platforma koju mogu koristiti drugi gradovi (i općine) znači da to može utjecati na finalnu cijenu koju će neki grad željeti potrošiti za novi web. Odnosno, time što će imati gotovo rješenje koje će moći besplatno koristiti, znači da će više pažnje moći posvetiti kreiranju kvalitetnog sadržaja za svoje građane. O tome ću i pričati na WordCampu u Beogradu.

Emanuel i Lucijan

Nešto što ne možete pročitati na netu i na blogu

O tome nisam baš puno javno pričao, no moji počeci nisu vezani uz web dizajn nego uz novinarstvo. Nekoliko sam godina radio kao televizijski novinar i urednik, uređivao sam emisiju Turistički magazin na lokalnoj televiziji u kojoj smo promovirali kvalitetan turizam i pozitivne turističke priče. Jedan od najdražih intervjua koje sam vodio za tu emisiju je onaj sa srpskim glumcem, a prvenstveno velikim čovjekom – Ljubišom Samardžićem. Osim bavljena novinarstvom, trudim se biti aktivan u nevladinom sektoru gdje sam pomagao nizu nevladinih udruga, mahom kroz izradu dizajna ali i savjetovanjem raznih neprofitnih projekata.

Ukoliko želite da čujete njegovo predavanje na #WCBGD, kartu po jako popularnoj ceni od samo 2000 din za koje dobijate učešće na dvodnevnoj konferenciji, piće, ručak, majicu i razne stickere 🙂  možete kupiti ovde >>> KUPI KARTU

Tags

About the author

WPAleks

I believe that BIO should be seen as an ongoing process.
Rather than a static snapshot, whereby we are perpetually re-framing, re-thinking and re-considering ourselves.
So I reconsidered my profession and from the construction site supervisor, I became Web ” WordPress” developer at the age of 35.
I believe that I’ll stick with this profession since I’m in love with WordPress for life.

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: