WordCamp Europe volonteri
WordCamp Europe

5 razloga da volontirate na WordCamp Europe 2018

U slučaju da se još uvek dvoumite da li da volontirate na WordCamp Europe ovog juna u Beogradu, delimo sa vama dobrih 5 razloga ne bi li vam pomogli da se odlučite u korist ovog jedinstvenog iskustva.

WordCamp Europe je godišnja konferencija posvećena WordPressu i, uopšte, internet poslovanju koja se tradicionalno organizuje šesti put zaredom. Kako je Beograd domaćin ovogodišnjeg #WCEU, zaista nema prepreka da postanete deo globalne WordPress zajednice i volontirajući steknete mnogo korisnih znanja i iskustva.

5 razloga da volontirate na WordCamp Europe 2018

1.      Doprinos zajednici

Kako je WordPress Open Source softver, tako je i sama zajednica otvorena i uvek spremna da besplatno podeli znanje i pomogne drugima u svemu što se tiče rada sa ovom platformom. Volontiranjem na #WCEU i sličnim događajima dajete nemerljiv doprinos i zajednici i samoj platformi. Niti WordCamp Europe a ni sam WordPress ne bi bili to što jesu danas da nema ljudi poput vas koji svoje vreme, znanje, umeće nesebično daju i dele sa drugima.

2.      Sticanje novih prijatelja

Jednako važna i dragocena stvar koju dobijate volontiranjem na #WCEU jesu nova poznanstva i prijateljstva, kako na ličnom tako i na profesionalnom planu.

3.      Uvid u dešavanja iza scene

Ako ste se ikada pitali kako izgleda organizovati neki događaj ovog tipa, sad imate priliku da to i otkrijete! Od pripreme za registraciju učesnika, preko obezbeđivanja hrane i pića, brige oko sponzora i predavača, pa sve do odnosa sa medijima, brige da se učesnici ne zagube na velikom prostoru i da sve protekne kako treba, volontiranjem na #WCEU stičete dragoceno iskustvo za koje nikad ne znate kad vam kasnije može dobro doći.

4.      Nova znanja i iskustva

Pored iskustva koje smo spomenuli u prethodnom razlogu, volontiranje vam omogućava da, pored samog rada, čujete, doživite i vrlo brzo primenite stečena znanja sa predavanja i radionica kojih će ove godine biti dosta. Bilo da ste početnik ili već vrsni poznavalac WordPress okruženja, prisustvo na konferenciji ovog tipa daje uvid u najnovije trendove i pruža savete koji znače i na privatnom i poslovnom planu. Zašto to ne iskoristiti?

5.      Besplatna karta

Poput šlaga na tortu i ako vas nijedan od prethodno pomenutih razloga nije ubedio – volontiranjem stičete pravo na besplatno učešće sva tri dana, kao i poziv na žurku pre i posle same konferencije. Ima li šta bolje? 😉

Opis svih volonterskih dužnosti možete pronaći na sajtu WordCamp Europe, a prijava se vrši popunjavanjem ovog upitnika.

Prijavite se i doprinesite da ovaj #WCEU učinimo jednim nezaboravnim iskustvom za sve!

About the author

Ivana Ćirković

1 Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: