kako kupiti kartu za WordCamp Europe featured image
WordCamp Europe

Kako kupiti kartu za WordCamp Europe?

Mnogi od vas su se interesovali kako kupiti kartu za WordCamp Europe, može li se platiti u gotovini, na nekom od prodajnih mesta i slično. Uputstvo je tu, samo pratite savete i spremite se za nezaboravno druženje u junu.

Odmah na početku,  kartu za WordCamp Europe, najveću evropsku (a i šire!) konferenciju o WordPressu koja se ove godine dešava u Beogradu, možete kupiti na dva načina, u zavisnosti jeste li fizičko ili pravno lice. Ono što je jednako za obe vrste učesnika jeste da karte nije moguće kupiti i platiti gotovinom. Kupovina karata za WCEU obavlja se isključivo putem zvaničnog sajta i prema pravilima WordPress fondacije koja kažu da je PayPal osnovni sistem plaćanja. Ono što sledi su pojedinačna uputstva za kupovinu karte kao fizičko i kao pravno lice.

Kako kupiti kartu za WordCamp Europe kada ste fizičko lice?

Na sajtu WordCamp Europe 2018 potrebno je odabrati željeni broj karata i zatim izvršiti registraciju. Ono što popunjavate jesu vaši lični podaci i zemlja iz koje dolazite – obavezna polja, a po želji možete dodati i korisnička imena za Twitter i WordPress.org, radi lakšeg upoznavanja i povezivanja sa ostalim učesnicima. Dalje popunjavate polja za izbor zanimanja, izbor hrane kojom želite da budete posluženi, veličinu kolekcionarske majice i slične detalje koji služe da se organizacioni tim upozna sa učesnicima i pruži im ono što žele.

Po završetku popunjavanja registracione forme, birate jednu od dve ponuđene opcije za plaćanje: PayPal ili Stripe (*) – koji je po prvi put uveden kao servis za plaćanje od ove godine. Nakon toga se logujete PayPal nalogom i izvršavate plaćanje, nakon čega vam potvrda za WordCamp Europe 2018 stiže mailom koji ste u registraciji ostavili.

U slučaju da ste za način plaćanja odabrali Stripe, pojavljuje vam se pop-up za popunjavanje podataka sa kartice, nakon čega sledi plaćanje i stizanje potvrde i same karte na mail.

Kako kupiti kartu za WordCamp Europe kada ste pravno lice?

Postupak je isti kao i za fizičko lice, jedina razlika je u tome što popunjavate dodatni formular kojim tražite da vam se za kupljenu kartu/karte izda faktura. To radite na sledećem linku, a od podataka traži se da popunite:

  • Ime organizacije
  • Adresa, grad, poštanski broj i država,
  • PIB kompanije
  • Mail adresa koja je korišćena za kupovinu karte
  • Broj kupljenih karata

Ono što je važno napomenuti, zahtev za fakturom popunjavate NAKON kupljene karte i ne kasnije od 31. jula 2018. godine. Nakon tog datuma, organizatori neće biti u mogućnosti daa tražene fakture izdaju.

Takođe, ako iz bilo kojeg razloga odlučite da ipak ne dođete na WordCamp Europe 2018, vraćanje karte i refundacija nije moguća. Iako u okviru PayPala postoji mogućnost za refundaciju u roku od 60 dana, odluka WordPress fondacije je da refundacije ne bude. Umesto toga, kartu možete pokloniti ili prodati trećem licu uz izmenu podataka koristeći link koji ste dobili u konfirmacionom mailu.

Nadamo se da će vam ovo uputstvo olakšati proces kupovine i da se vidimo od 14. do 16. juna u Beogradu. Više detalja o konferenciji i programu pronađite na zvaničnom sajtu, a ako se još uvek dvoumite da li da dođete, evo bar 5 razloga da kupite kartu za WCEU.

*Stripe – servis za online plaćanje ako imate firmu u inostranstvu

About the author

Ivana Ćirković

4 Comments

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: