kako se pripremiti za contributor day featured image
WordCamp Europe

Kako se pripremiti za Contributor Day na #WCEU?

Kako se pripremiti za Contributor Day na predstojećem #WCEU, naročito ako vam je prvi put da prisustvujete jednom ovakvom danu?

Nešto ranije, objavili smo tekst sa odgovorom na pitanje šta je Contributor day iliti Dan zajedničkog programiranja. Ovoga puta, odgovaramo kako se pripremiti za Contributor Day što će, verujemo, naročito značiti svima vama koji po prvi put dolazite na skup ovog tipa.

Odmah na početku treba naglasiti da nema mesta nervozi 🙂 Contributor Day je dan namenjen unapređenju WordPressa, platforme koju svi koristimo i volimo. Znači, grupa ljudi okupljena oko jedne ideje i želje da nešto unapredi i omogući još većem broju ljudi.

Dan zajedničkog programiranja nije niti neki ekskluzivni klub niti tajno društvo, već neformalni skup u okviru kojeg entuzijasti i ljubitelji WordPressa kroz zabavu rade neke veoma korisne stvari.

Sve što vam treba jesu volja, dobro raspoloženje i spremnost da (malo i) radite 🙂

To, međutim, nije baš sve. Za  potpuni užitak i 100% učinak, biće vam neophodno još par stvari.

Kako se pripremiti za Contributor Day

#WCEU karta

Prisustvo na Contributor Dayu je besplatno, ali vam je neophodna karta za WordCamp Europe. Ako još niste, imate još malo vremena da svoju kupite na vreme i uz nju dobijete i kolekcionarsku #WCEU majicu.

Laptop i punjač

Bilo da radite na kodu, prevodu, proceni tema, dizajnu ili bilo kojoj drugoj od 24 oblasti, za rad u okviru Contributor Daya trebaće vam računar i punjač. Pod obavezno.

WordPress.org i Slack nalog

Nije baš obavezno ali jeste poželjno i preporučljivo. Nalog na WordPress.org-u je poput vaše WP lične karte i u okviru njega se beleži vaš napredak i doprinos WordPressu. Pored toga, otvaranjem naloga na Slacku, lakše ćete se snalaziti oko svega onoga na čemu radite, bilo na #WCEU, bilo kasnije. Svaki tim ima svoj kanal čime je olakšana komunikacija i sam rad na zadacima.

Biti deo Contributor Daya korisno je kako za sam WordPress, tako i za sve učesnike. Svi smo mi stručni u nečemu i samim prisutvom na jednom ovakvom događaju obećava sjajnu razmenu znanja i iskustava. To svakako ne treba propustiti <3

Iskusite kako izgleda raditi u timu na različitim WP-related zadacima i postanite deo jedne sjajne zajednice! Prijavu za Dan zajedničkog programiranja možete ispuniti na ovom linku, a sve dodatne detalje oko #WCEU konferencije potražite na zvaničnom sajtu.

Vidimo se u junu na najvećoj i najzabavnijoj WordPress konferenciji u ovom delu sveta 🙂

About the author

Ivana Ćirković

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: