@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

WordPress dev predaavanja featured image WCEU 2018 logo
WordCamp Europe

WordPress dev predavanja sa prethodnih WordCampova

Kako su izgledala neka od WordPress dev predavanja na prethodnim Campovima? U susret još jednom sjajnom #WCEU, evo nekoliko zanimljivih predavanja kao podsetnik šta sve možete očekivati ovog juna u Beogradu.


Dok čekamo da dođe jun, a sa njim i šesti po redu WordCamp Europe koji se, ove godine, odigrava u Beogradu, delimo sa vama neka od zanimljivih WordPress dev predavanja i kao podsetnik, ali i kao naznaka kakav kvalitet izlaganja možete da očekujete.

Ultimativno WordPress development okruženje

Kako se vreme menjalo i kakve alate danas imamo na raspolaganju? O tome i o pametnom odabiru i maksimalnom korišćenju za najbolje rezultate, govorio je Matt Geri na WordCamp Europe 2016 u Beču. Pored toga, o istoj temi je pisao i u ovom članku.

Lekcije o improvizaciji za developere

Odlično (i interaktivno) predavanje Dwaynea McDaniela sa prošlogodišnjeg WordCamp Europe u Parizu, o tome kako developeri treba da iskoriste kreativnost i improvizaciju, ali i ostale saradnike u zajednici, da stalno unapređuju i sebe i svoj kod, a time i sam WordPress.

Kako pomoću Composera kreirati WordPress sajtove kojima možete upravljati

Kako integrisati Composer, odakle početi, koje alate koristiti i kakve sve izmene uneti da bi se pomoću ovog PHP package managera napravio funkcionalan WordPress sajt? O tome je govorila Anna Ladoshkina na WordCamp Europe 2016. u Beču.

Kreiranje WordPress plugina

Mika Epstein nam je na prošlogodišnjem WordCamp Europe u Parizu iznela predavanje o “mukama” kreiranja prvog WordPress plugina i kakvi sve izazovi postoje na tom putu. Kao neko ko u WordPressu radi upravo na reviewu tema, ovo je jedno poučno, zanimljivo i relevantno predavanje.

I ove godine, među predavačima na temu WordPress developmenta našla se poprilična grupa profesionalaca iz cele Evrope. Pored samih predavanja, sve što vas o developmentu zanima možete ispratiti i na radionicama, a više detalja potražite na sajtu #WCEU.

Ako još niste, obezbedite kartu na vreme na ovom linku a ako želite da volontirate, imate vremena do kraja meseca da se prijavite i vidimo se u junu u Sava Centru!

Tags

About the author

Ivana Ćirković

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: