WordPress Meetup WPVŠ

Najava: WordPress meetup u Vršcu #WPVŠ 05/17

Dobrodošli na još jedan vršački WordPress Meetup!

Majsko druženje počinje u 19 časova, u nešto izmenjenom terminu nego što ste navikli. U goste nam dolaze dvoje predavača. Njihove priče biće korisne svim WordPress developerima, kao i onima koji se premišljaju da li (i kako) da se upuste u IT preduzetništvo. Takođe, saznaćete nešto o trenutno vrlo aktuelnoj stvari – kako doći do elektronskog državljanstva Estonije i kakve koristi vaš biznis može imati od toga.

Mišel Tekinder, Vrščanin koji živi u Nišu, je front-end/UX Developer sa fokusom na performantne, interaktivne, responzivne korisničke interfejse. Dolazi iz kompanije HTEC i trenutno se bavi razvojem web aplikacija koristeći JavaScript tehnologije.
Iako je trenutno najpopularniji CMS na svetu, WordPress još uvek ne nudi multijezičnu podršku “out of the box” i to pokriva velikom količinom plaginova dostupnih na tržištu. Mišelovo predavanje fokusiraće se na dva besplatna plagina: Polylang i Loco Translate.

Anđelka Ducić dolazi iz Beograda, direktorka je firme Symbiotica koja se bavi pružanjem digitalnih usluga klijentima. Preduzetnica, marketing geeketa i digitalni nomad u duši. Proputovala pola sveta i ne planira da se zaustavi. Veruje da se znanje deljenjem uvećava.
Neke od tema koje će podeliti sa vama su: Kako započeti samostalni posao u IT-u u Srbiji? Freelance vs stalno zaposlenje. Kako naći klijente? Izazovi rada od kuće. “Sam zvoj gazda” – korisni alati za invoicing, project management, conference calls. Naplata i kako primiti novac. Preduzetnici u Srbiji i šta je paušal. Prednosti i mane – d.o.o. vs paušal. Rad sa inostranstvom i e-residency u Estoniji.

Prijava
Meetup je zakazan za petak, 26. maj, u 19 časova u Startit Centru Vršac, koji se nalazi u Centru Millennium, Omladinski trg 17. Ulaz je besplatan. Zbog ograničenog broja mesta molimo vas da svoj dolazak prijavite popunjavanjem forme za prijavu.

About the author

Živa Milošević

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: