WordPress Meetup WPNis

Pokrenuli smo i WordPress zajednicu u Nišu #WPNis

Najava za #WCBGD 2016 je probudila ideju o prvom #WordPress meetup-u u Nišu.

Prvi veliki izazov je bio pronaći odgovarajući prostor. Veliku zahvalnost dugujemo ekipi iz #Tilde, Coworking Prostor-a u Nišu, koja nam je u tome pomogla i ustupila njihove prostorije.

Tilda-Coworking-Space

Možda ideja ne bi prerasla u sada već prvi WP Meetup u Nišu, da nam Milan Ivanović, kao jedan od osnivača WordPress zajednice u Srbiji, nije pomogao u celoj organizaciji. Zaista nam znači da WPSrbija funkcioniše u više gradova i da naši sugrađani i kolege imaju mogućnost da na radionicama nauče ili potvrde pravilan način rada sa WordPressom.

Ko smo mi?

Milan Đorđević, Tech Lead Engineer i vlasnik RedCellApps firme i Aleksandar Predić, Lead WP Developer, ekipa koja radi unutar ShindiriStudio d.o.o, kompanije iz Niša. WordPress je naša svakodnevnica, pa ideja o promovisanju ovog sjajnog CMS-a postoji več duže vreme. Iz svakodnevne komunikacije sa klijentima shvatili smo da mnogi ljudi ne znaju šta je zapravo WordPress, a to je upravo ono šta želimo da promenimo.

Zašto #WPNis? 

Niš kao grad u zadnje vreme stagnira po pitanju IT dešavanja, i potrebno je to promeniti. Želeli smo da našim angažovanjem pokušamo da doprinesemo poboljšanju situacije na tom polju,  a ono gde se najbolje snalazimo i šta volimo da radimo je upravo #WordPress.

Naša ideja, je da uz pomoć ovakvog vida okupljanja doprinesemo boljem razumevanju WordPressa i samim tim poboljšamo svest o kvalitetu ovog framework-a. Naravno, razmena ideja i iskustava je takođe bitan faktor.

Okupljamo se 1.juna u Nišu od 18:30 u Tilda Coworking prostoru. Nije bitno da li ste developer, blogger ili entuzijasta… sigurno ćete saznati nešto interesantno. Iako ste možda samo čuli o WordPressu, a nikada ga niste koristili, ovaj meetup je takođe namenjen i za Vas.

Dođite da se upoznamo i zajedno napravimo što veću WP zajednicu u Nišu. 

Ovo je samo početak, u planu su radionice i konferencije na mesečnom nivou.

Vidimo se 1. juna u Nišu, a 4. i 5. u Beogradu!

Ulazak je besplatan uz obaveznu prijavu na ovom linku.

#WP Organizacija Niš, 2016

Tags

About the author

Milan Ivanovic

Frontend developer with extensive web development and web design experience. Creating high-end, responsive websites using WordPress. One of the founders @WPSerbia

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: