WordPress Meetup WPZR

Prvi #WPZR meetup, novembar 2016, izveštaj, fotke i video

U sredu 9. novembra na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” održano je prvo WordPress okupljanje u Zrenjaninu. #WPZR meetup je otvorila dekanica fakulteta Dragica Radosav koja je osim dobrodošlice svim učesnicima i posetocima poželela što više ovakvih okupljanja i ponudila pomoć, kako svoju tako i ustanove koju vodi.

Dragica Radosav

Uvodno predavanje održao je Željko Petrušić koji je predstavio WordPress platformu, pojasnio način instaliranja, kao i osnove WordPressa – localhost / server, bazu podataka, post / page, korisnike….

Željko Petrušić

Zatim je Milan Milićev objanio šta su plaginovi i izdvojio nekoliko osnovnih koji povećavaju funkcionalnost WordPress-a, bezbednost, brzinu…

Milan Milićev

Na kraju su momci iz WordPress Srbije Milan Ivanović, Aleksandar Savković i Miloš Mihaljević pričali o samoj organizaciji u Srbiji i o tome koliko je važno organizovati meetup-e i prisustvovati ovakvim i sličnim događajima.

img_1432

 

Zahvaljujući našim prijateljima iz Progressive Media Zrenjanin i Digital Style Zrenjanin imamo i dva fantastična videa sa ovog događaja.

 

 

Pored zanimljivih predavanja načinjen je i prvi korak ka kreiranju WordPress zajednice u ovom banatskom gradu. Hvala svima koji su bili. Hvala Nebojša Tatomirov Photography na sjajnim fotkama.

Vidimo se u decembru.

 

 

About the author

gogimirkov

PHP / WordPress developer.

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: