prvo WordPress okupljanje u Kikindi
WordPress Meetup WPKI

Najava: Prvo WordPress okupljanje u Kikindi

14. maja očekuje nas prvo WordPress okupljanje u Kikindi, sa tri predavača i mnoštvo sjajnih priča i ideja.


U želji da proširimo WordPress zajednicu i ovu sjajnu platformu približimo što većem broju ljudi, 14. maja se održava prvo WordPress okupljanje u Kikindi. Zainteresovani za rad sa WordPressom – bilo u dev smislu ili sa content strane imaće prilike da čuju zanimljive priče od profesionalaca i organizatora ovogodišnjeg WordCamp Europe u Beogradu.

Milan Ivanović

prvo WordPress okupljanje u Kikindi Milan Ivanović

Prvo WordPress okupljanje u Kikindi otvaramo sa predavanjem Milana Ivanovića, čoveka kojeg možda i ne treba posebno predstavljati 🙂 Jedan od najzaslužnijih ljudi za to što se WordCamp Europe ove godine održava u Beogradu. Milan je PHP/WordPress developer, jedan od osnivača WordPress zajednice u Srbiji i čovek koji živi i diše WordPress. U slobodno vreme, putuje Srbijom i svetom i drži obuke i predavanja na temu WordPressa.

Milan će nam u Kikindi pričati o WordPress zajednici, kako je pokrenuti, zašto je važna i koja je njena svrha. Pored toga, biće reči i o predstojećoj WordCamp Europe 2018. konferenciji, najvećem IT događaju u ovom delu sveta. Zašto je ne treba propustiti, šta će se sve dešavati tokom tri dana i šta sve možete naučiti. Zainteresovani za #WCEU mogu još danas kupiti svoju kartu i time osigurati dobijanje kolekcionarske majice – ostalo ih je manje od 200 :)Na našem sajtu postoji i detaljno uputsvo kako kupiti kartu za WCEU, te ne čekajte ni časa, već završite to još danas 🙂

Uroš Tasić

prvo WordPress okupljanje u Kikindi Uroš Tasić

Sledeće na redu je predavanje Uroša Tasića, developera,  pokretača #WPVR i #WCEU organizatora. Takođe, u širim krugovima je poznat i kao najbolji kuvar u WordPress zajednici 🙂 Uroš će nam će pričati o Gutenberg Editoru. U pitanju je projekat koji će zameniti dosadašnji Visual Editor i rad sa sadržajem na jedan potpuno drugačiji, otvoreniji i kreativniji način. Kako izgleda, u kojoj meri se menja i na koje načine će biti korisniji – samo su neka od pitanja na koje će Uroš u ponedeljak dati konkretne odgovore.

Ivana Ćirković

prvo WordPress okupljanje u Kikindi Ivana Ćirković

Ivana dolazi iz industrije digitalnog marketinga čime se bavi duže od 10 godina. Osnivač i urednik nekoliko lifestyle sajtova, direktor agencije KickStart.rs i internacionalni predavač na temu marketinga, SEO copywritinga, pisanja i upravljanja sadržajem. Takođe, jedan od organizatora ovogodišnjeg #WCEU.

U svom predavanju, Ivana će se osvrnuti na svoj razvojni put sa WordPressom, a potom će se okupljanje pretvoriti u Q&A sesiju, u okviru koje će okupljeni moći da postave sve što ih zanima o radu sa WordPressom. Kako početi, koje alate i pluginove koristiti, da li je blog isplativ, šta još može sa WordPressom da se radi i slično.

Ovim putem vas pozivamo i da nam pošaljete pitanja već sada ako vam je lakše, bilo u komentaru ili na društvenim mrežama, uz hashtag #WPKI

Okupljenje se održava 14. maja sa početkom u 18 časova, u Kancelariji za Mlade Kikinda. Prisutsvo je besplatno uz prijavu zbog ograničenog broja mesta. Prijaviti se možete na ovom linku.

Tags

About the author

Ivana Ćirković

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: