15. rođendan WordPressa
WPBGD

Proslava 15. rođendana WordPressa

Širom sveta, pa tako i u Srbiji, 27. maja se obeležava 15. rođendan WordPressa. Gde i kako, saznaćete upravo u ovom tekstu.

Tog 27. maja 2003. godine, Matt Mullenweg i Mike Little objavili su prvu verziju WordPressa, danas poznatog kao najpopularnija platforma za izradu sajtova i CMS koji koristi više od 30% sajtova na svetu.

Bilo da ste developer, dizajner, kreator sadržaja ili tek razmišljate da zakoračite u svet blogginga i pokretanja sajtova, ovaj ne tako mali jubilej može biti odlična prilika da se upoznate sa WordPressom i započnete jednu dobru, kvalitetnu priču.

U nedelju 27. maja sa početkom u 19 časova, lokalna WordPress zajednica obeležiće 15. rođendan WordPressa u Beogradu. Prijave za proslavu su zatvorene, ali to ne znači da i vi u svom mestu/okruženju ne možete napraviti spontano okupljanje i tako proslaviti ovaj rođendanski jubilej. Ili, napisati post o tome šta za vas znači WordPress, kako ste ga otkrili a kako koristite ili, prosto, podelili neki status na mrežama uz hashtag #WP15.

Takođe, sve objave možete uživo pratiti i na zvaničnom rođendanskom linku.

A ako vas zanima kako je WordPress izgledao tokom svih ovih 15 godina ili želite da se prisetite, engleska WP agencija 93digital je napravila simpatičnu WordPress vremensku mašinu, uživajte! 🙂

Tags

About the author

Ivana Ćirković

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: