WPMeetupNS

Izveštaj sa 17. WordPress meetup-a WPNS – Dropshipping i Asinhroni JavaScript

U sredu, 23. januara, održan je 17. WordPress meetup u kojem su glavne teme bile Dropshipping i Asinhroni JavaScript. Predavači su iskusni u svojim oblastima te je bilo pregršt pitanja, prvo na temu dropshipping a kasnije je usledilo i iscrpno predavanje o asinhronom JavaScriptu. Mnogo je bilo onih koje je zanimao sam dropshipping jer sama priroda te oblasti podrazumeva kreiranje sopstvenog posla, a to je nešto o čemu su mnogi bili zainteresovani da slušaju.

Dropshipping

Prvi predavač je bio Milan Gavrić, koji se dugo vremena bavi  dropshipping-om. Držao je predavanje o tome šta je dropshipping, kako započeti takav posao i na šta sve treba obratiti pažnju. Velika zainteresovanost posetilaca bila je o načinu naplate, servisima i zaštitama sebe kao dropshippera. Prolazilo se kroz teme o oštećenim artiklima, porezima i servisima naplate.

Mnogo se pričalo i o načinu odabira niše koju je potrebno odabrati za svoj dropshipping sajt. U to spada detaljno istraživanje u toj oblasti trgovine, psihologije kupaca i uopšte prezentovanje proizvoda koji želimo da prodamo.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Asinhroni JavaScript

Drugi predavač je bio Mladen Đurić, veteran u programiranju, frontendovac koji drži školu programiranja Koder.
Održao je predavanje o JavaScriptu, prešavši kroz kratak istorijat, evoluciju JS-a i njegovoj budućnosti. Tokom predavanja Mladenu su postavljali pitanja ali i on nama. Prvo nas je trik pitanjima naveo da shvatimo da JS zapravo nije multithreaded jezik po svojoj prirodi, iako se koristi kao takav, a potom nam je pokazivao mnoštvo korisnih primera.

Isto kao i što se tiče teme dropshipping, tako je i ova tema bila jako zanimljiva te smo probili termin do 20:30h koji je prvobitno bio do 20h. Mladen je iscrpno navodio primere ali je isto tako i ostavio gomilu dobrih linkova na svojoj prezentaciji kako bi se svi zainteresovani mogli još upoznati sa temom JavaScripta i njegovih mogućnosti.

 

WPNS meetup-i

WordPress zajednica u Novom Sadu planira još zanimljivih meetupa. Krajem februara će se održati novi meetup sa odličnim predavačima. Želite da pomognete organizaciju sledećeg #WPNS meetupa ili da podelite svoje znanje sa svima kao predavač? Javite nam se!
Ukoliko želite da podelite sa zajednicom svoje iskustvo i znanje, možete se prijaviti ovde: https://goo.gl/forms/3TdllpGUBpcfP7bA3

Više o prijava predavača možete pročitati ovde: https://sr.wordpress.org/2018/11/22/

About the author

stevan

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: