WordPress Meetup WPNis

#WPNis – rezime 2016. godine i fotke sa decembarskog okupljanja

Pre desetak dana održan je još jedan WordPress Niš meetup. Veoma hladno vreme nije sprečilo naše članove da dodju na novo druženje. Uz dva predavanja, jednu mini radionicu, pauzu, klopu i dosta pozitivne atmosfere, protekao je i poslednji #WPNiš meetup u ovoj godini.

Novica Jović je preneo svoje iskustvo o uticaju socijalnih mreža na rangiranje WP sajta. Vuk Vuković je praktično pokazao prevod sajta na više jezika uz WPML, dok je Miloš Ristić govorio o osnovama WooCommerc-a. Nakon svega, nastavili smo druženje u obližnjem kafiću uz pivo 🙂

Fotke sa 5. WordPress meetup-a u Nišu

Hvala prijateljima na podršci

Zahvalni smo prijateljima koji su nam pomogli da poslednji meetup u ovoj godini organizujemo na visokom nivou. Veliko hvala Deli prostoru za kreativno delovanje koji nam je ustupio prostorije, Jugofarmu za štampu #WPNis blokova, Ninet hostingu za sjajne popuste, Puzzle Media Group kompaniji za video produkciju i IT Centru za pomoć u organizaciji ovog okupljanja. Zahvaljujemo se i kompaniji Better Collective koja je pokrila veliki deo troškova decembarskog druženja.

Hvala dugujemo i prijateljima koji su podržali neke od prethodnih okupljanja, koje nismo pomenuli, a koji su nam značajno pomogli. Hvala Tilda coworking prostoru i Shindiri Studiju.

Kratak osvrt na #WPNis u ovoj godini

Krenuli smo 01. juna i od tada održali pet okupljanja i dve radionice.  Prosečno na druženjima se okupljalo oko 60 – 80 ljudi, a u letnjim mesecima i preko 100. Do sada smo imali 17 predavanja sa raznim temama koje se tiču WordPress-a. Održan je i prvi WPTranslationDay koji je postavio Niš na mapu gradova (preko 80) gde se održava ovaj svetski dogadjaj. Imamo preko 20 aktivnih članova, koji posvećuju svoje vreme organizovanju okupljanja i preko 250 članova na meetup grupi.

Ekipa koja organizuje okupljanja

Ono najvažnije, svaki meetup krasila je opuštena atmosfera, razmena kontakta i iskustva, jer takva i jeste WordPress zajednica čiji smo deo. Okupljamo se da bi pričali o WordPress-u, ali pre svega da upoznamo jedni druge, kako bismo znali ko sve koristi WordPress kada nam zatreba pomoc, savet ili nudimo / tražimo neki posao.

#WPSerbia organizuje okupljanja u 5 gradova

Srbija ima jednu od najbrže rastućih WP zajednica. Na početku godine okupljanja su se održavala samo u Beogradu (#WPBGD), a sada su se priključili i gradovi: Niš (#WPNis), Novi Sad (#WPNS), Zrenjanin (#WPZR) i od skoro i Vršac (#WPVrsac). U novembru smo u jednom danu imali meetup simultano u dva grada, što je veliki uspeh i dokaz rasta WordPress zajednice u Srbiji.

Sledeći meetup

Naredni meetup organizujemo februara 2017. godine. Sačekaćemo da prodju praznici, odmorićemo se malo, pa počinjemo sa okupljanjima već nakon januara. Prijavite se u našoj meetup.com grupi ili Facebook stranici i budite u toku sa okupljanjima, jer tamo zakazujemo svaki meetup.

Proširimo #WPSerbia zajednicu

Pozivamo sve koji žele da pomognu ili da se pridruže meetup.com grupi:

  1. #WPBGD
  2. #WPNis
  3. #WPNS
  4. #WPZR
  5. #WPVrsac – uskoro

Ukoliko imate pitanje ili ideju, predlog, sugestiju u vezi sa budućim događajima, predavanjima i radionicama u Nišu, pišite nam na wpnis@wpserbia.rs.

Srećni praznici, vidimo se naredne godine!!!

About the author

Aleksandar

Premium WordPress themes and plugins PHP developer. One of the founders of #WPNis

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: