Blog WordPress Meetup WPVŠ

Najava: WordPress Meetup u Vršcu #WPVŠ 10/18

Dobrodošli na vršački WordPress Meetup!

Oktobarsko druženje je potpuno lokalpatriotsko, sa predavačima čija je baza naša lepa varoš i koji iz nje svoje karijere grade širom zemlje i sveta.

Živa Milošević je koosnivač vršačke WordPress zajednice i i organizator meetupa. Duplo stariji od većine developera na našoj sceni, oprobao se u raznim sferama, ostavivši trag na lokalnoj muzičkoj sceni kao etablirani bubnjar.

U svet veb-dizajna ušao je davne 1998. godine. Postoje teorije po kojima je bombardobanje SRJ naredne godine zavera Silicijumske doline zbog straha da će im preoteti klijente, kao što je davnih osamdesetih učinio sa muzičkom industrijom. Ipak, pošto su ga iluminatski kanali spasili potpuno se predao veb kreativnosti i izradio brojne sajtove za vršačke slikare i umetnike, radio sajt KLUV-a, Jugoslovenskog Likovnog Bijenala Mladih, održavao je godinama prvi komercijalni sajt Vršca, bavio se dizajnom, marketingom, radio pripremu i prelom opštinskih novina…

Počeci u CMS svetu su mu jeretički, biva zaveden i radi kao Joomla! frontend developer. Srećom, dve godine kasnije okreće se svetlu i počinje da radi i na WordPress projektima. R’n’R duh u njemu, decenijama ugnjetavan radnim vremenom i redovnom platom, najzad raskida lance i maja 2012. godine prelazi u frilens vode. Međutim, neumoljivi kapitalizam ne može se pobediti, te maja 2016. godine ulazi u korporativni svet kao osnivač i vlasnik veb-dizajn studija Web Drummer.

Pričaće vam o malim ali značajnim “trikovima” koji olakšavaju svakodnevni rad u WordPress-u: izradi i dodavanju Child teme, načinima uređivanja veb-sajta uz pomoć css-a, dodavanju custom css-a, dodavanju snippeta u functions.php fajl, “sitnice” koje mogu zameniti i pojedine plaginove i zašto je to dobro za sajt, dodavanju custom widgeta i prikazivanju sadržaja gde god klijent to poželi.

Elizabeta Stanimirov je jedan od poslednjih primeraka renesansnog čoveka, tačnije žene. Po vokaciji ekonomista, stručnjak za MSP, u projektnom menadžmentu obrela se slučajno, i tu ostala. Tokom više od 15 godina bavljenja projektima, najpre u nevladinom sektoru, a zatim u okviru programa prekogranične saradnje, stekla je neprocenjivo praktično iskustvo u svim segmentima projektnog menadžmenta.

Jedan od bitnih aspekata je i praktična primena PRAG pravila u okviru javnih nabavki u skladu sa EU pravilima. Kao dugogodišnji trener, na jednostavan i zanimljiv način prenosi svoja znanja polaznicima treninga. Kada ne radi, čita, piše, glumi, i smišlja čime bi još mogla da se bavi…

Podeliće sa vama svoja iskustva o tome kako da u Srbiji imate evropska primanja, čak iako niste programer. Saznaćete šta je projekat, šta su fondovi i kako funkcionišu, kako do novca iz EU fondova, kako postati menadžer EU projekata…

Meetup je zakazan za petak, 19. oktobar, u 19 časova u Startit Centru Vršac, koji se nalazi u Centru Millennium, Omladinski trg 17. Prisustvo predavanjima je besplatno.

 

About the author

Živa Milošević

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: