Blog WordPress Meetup WPVŠ

Najava: WordPress Meetup u Vršcu #WPVŠ 11/18

Dobrodošli na vršački WordPress Meetup!

Novembarsko druženje posvećeno je misterijama. Predavači su detektiv koji razotkriva misterije koda i bezbednosti i art direktor koji dizajnom i kreativnošću otkriva tajne paralele skrivene na mapama i postavlja svet tu, na naš prag.

Igor Hrček bi Agati Kristi, da je kojim slučajem živela u ovom dobu, zasigurno poslužio kao predložak za novog istražitelja. Ovaj digitalni Poaro savršeno precizno otkriva ubicu svakog koda i podjednako vešto oklanja skrivene bagove. Njegova iskustva definitivno liče na sajber detektivske romane.
Svoje preduzetničko putovanje započeo je sa 24 godine i osnovao hosting kompaniju Mint Services. Otkako znam za sebe bavi se programiranjem i stvaranjem visokokvalitetnih bagova (verovatno ih zato tako uspešno pronalazi i otklanja). Zaljubljenik u rokenrol i kafu. Bogatu karijeru započeo je kao 8bit Padawan, sada je 64bit Jedi.

Igor će nas podsetiti da je WordPress bezbednost tema od izuzetne važnosti za svakog vlasnika sajta. Svake nedelje, više od 50.000 sajtova baziranih na WordPress platofrmi Google blokira zbog malicioznog koda. Cilj predavanja je da ukaže na najčešće propuste i stvari koje se jako često previde ili se uzimaju zdravo za gotovo. Samo predavanje biće podeljeno u dve celine – u prvom delu, predavač će publiku upoznati sa modernim Web Security standardima; u drugom delu, fokus će biti na WordPressu uz osvrt na prvi deo predavanja i detaljan pregled svih aspekata bezbednosti jednog WordPress sajta.

Slaviša Savić Šoder već godinama unazad važi za jednog od najboljih i najtraženijih harmonikaša, kada su u pitanju svadbe i druge velike svečanosti, kako u … Ups! To je onaj drugi Slaviša Savić. Popularniji na ovim prostorima. Našeg predavača bolje poznaju i više cene u inostranstvu. Klasika…

Slaviša Savić rodio se na Dan Beograda kome je nešto kasnije osmislio rođendan. Privukao ga je logo na kamionu pored autoputa dok još nije pošao u školu. Voli ljude, kao što oni vole njega, zato i voli svoj posao grafičkog dizajnera. Nedavno počeo da prenosi entuzijazam na državnom fakultetu za primenjenu umetnost. Ima par hitova na internetu, kao i nagrada, od lajka do Lava Kanskog. Znate onaj globus što je poleteo sa Slavije, e to je njegovo.

Slavišina priča je bogata, kao i njegov dizajnerski i kreativni portfolio. Ovde ćete čuti jedan njen deo, prvenstveno kako je Slaviša postao Beogradiša, priču o bezgraničnosti ideja i kreativnosti. Igrajući se sa mogućnostima i alatima grafičkog dizajna, otkrio je paralele geografske izmedju mape sveta i Beograda. Organizovna je manifestacija proslave Dana Beograda pod tim konceptom – Beograd je svet, tačnije pobedničkom na javnom konkursu koju je organizovala Skupština Grada Beograda. Veličina potencijala ove ideje je nešto što će vas privući u koncentraciji da čujete ovu nesvakidašnju priču. Gomila anegdota će vam biti prenešena. Ne garantujemo da priča možda neće odleteti negde daleko, baš kao i balon sa Slavije i to na Dan Planete, kao slučajno.

Meetup je zakazan za petak, 23.oktobar, u 19 časova u Startit Centru Vršac, koji se nalazi u Centru Millennium, Omladinski trg 17.
Prisustvo predavanjima je besplatno.

About the author

Živa Milošević

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

@WPSerbia

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 106 other subscribers

%d bloggers like this: